Συνάντηση Μακαριωτάτου με Πρωθυπουργό

2011-05-07 11:38
Συνάντηση Μακαριωτάτου και Σεβ. Μητροπολιτών με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 06 Μαΐου 2011 12:49
maximouzΜε τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκαν σήμερα στη μία το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και οι Σεβ. Μητροπολίτες Σάμου κ. Ευσέβιος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος και Ν. Σμύρνης κ. Συμεών. Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου και του Μακαριωτάτου.


Ο Πρωθυπουργός αφού καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και τους Σεβ. Μητροπολίτες επισήμανε: "Χρειάζεται η συνεργασία μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας με τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει ο καθένας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις αισιοδοξία και ελπίδα. Η στενή συνεργασία θα μας επιτρέψει να βάλουμε την Ελλάδα σε διαφορετικό δρόμο".

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: «Είμαστε κοντά σας σήμερα γιατί θέλουμε να συζητήσουμε θέματα ευρύτερης σημασίας στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Είμαστε σε κρίση όπως είπατε κύριε Πρωθυπουργέ. Η Εκκλησία προσπαθεί να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο και ο λαός προσβλέπει με αγωνία. Έχει απαιτήσεις. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο".

maximouz1

maximou2a

maximou3

maximouz3

maximouz4